home Guido Hengeveld werkwijze Dutch Paintings contact English









reversibel werken

Het KIK (Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in België) heeft voor restauratoren een lijst producten samengesteld waarvan ze niet mogen afwijken. Een restaurator die een product gebruikt dat niet op die lijst staat kan zijn licentie als gecertificeerd restaurator kwijtraken.
In Nederland is men de afgelopen jaren ook strenger geworden en hebben de leden van Restauratoren Nederland een verklaring afgelegd dat ze reversibel werken. Reversibel betekent omkeerbaar. Een restauratie aan een kunstwerk mag het origineel niet aantasten en is zo het behoud van het originele schilderij.
Een restauratie kan op deze manier altijd weer ongedaan gemaakt worden als dat nodig mocht zijn.
Atelier Guido Hengeveld houdt zich aan de regels van het KIK en is aangesloten bij Restauratoren Nederland.

kosten

Klanten die een schilderij willen laten schoonmaken of restaureren willen altijd eerst weten wat de kosten zijn en of een restauratie nog de moeite waard is.

Een schilderij restaureren hoeft helemaal niet zo duur te zijn als vaak wordt gedacht. U kunt kostenloos een prijsopgave aanvragen.

Kijk voor verdere toelichting bij contact.



KIK

Halverwege de 19de eeuw werd in Brussel het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) in het leven geroepen. Het instituut bewaakt in België de kunstschatten en hun conditie. Iedere restaurator die in België een officiële restauratie gaat uitvoeren moet dat doen volgens de regels en methoden van het KIK.

Guido Hengeveld heeft het vak geleerd aan de Kunstacademie van Brussel die mensen opleidt volgens deze methode.



vak van restaurator nog steeds niet wettelijk beschermd

Omdat het vak van restaurator nog steeds niet beschermd is gebeuren er veel rare dingen in de restauratiewereld. Door ondeskundigheid worden kunstwerken vernield. Laat uw schilderij dan ook altijd eerst aan een vakman zien als u besluit het te laten schoonmaken of restaureren. (Kijk daarvoor bij contact.) Daarom werken wij niet met olieverf als het geretoucheerd moet worden, maar kleurpigmenten gemengd in een vernis die niet verkleurt. Een beproefde methode die in België en de USA gemeengoed is en in de honderdvijftig jaar van het bestaan van het KIK bewezen heeft perfecte resultaten te geven.

naar boven